Четвер, 18.04.2024, 22:42
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
РАЙОННЕ СВЯТО ТАЛАНОВИТОЇ МОЛОДІ СВАЛЯВЩИНИ «ОСІННІЙ ВЕРНІСАЖ»
  Нагадаємо, що 2013-й рік проголошено Роком дитячої творчості. Своєрідним звітом про те, чого ми досягли, чого навчилися, що вміємо і можемо, стало свято талановитої молоді Свалявщини «Осінній вернісаж», яке пройшло 22 листопада 2013 року у районному Будинку культури під егідою свалявського Будинку школярів, зокрема його керівника Жанни Йосипівни Ярчич.

Учасники концерту – учні загальноосвітніх шкіл, гімназії та позашкільних навчально-виховних закладів – продемонстрували високу вокальну й акторську майстерність, діставши захоплені відгуки глядачів. Провели свято учні Свалявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Вікторія Монастирська та Вероніка Кошеля. З вітальним словом виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту В.П.Русин, побажавши всім творчих пошуків та натхнення.

На «Осінньому вернісажі» талановиті школярі та їх наставники представили всі види мистецтва: вокальне, хореографічне, декоративно-ужиткове та образотворче.

Перше музичне вітання прозвучало від учасників художньої самодіяльності Плосківської ЗОШ. Далі концертну програму продовжив вокальний гурток Росошанської ЗОШ із композицією «Де така ще є земля».

Відомо, що українська пісня – це душа народу. Саме за її допомогою можна передати думки, переживання, почування, що й спробувала зробити учениця Свалявської ЗОШ №1 Юлія Русин, виконавши пісню «У моєму краї». А учениця Свалявської гімназії Марія Тацей свої почуття вилила у пісні «Рідний край»Запальним танцем під музику Гайтани гостей привітала Керецьківська ЗОШ. З музичним вітанням – піснею «Як у нас на Україні» – виступили і учасники вокального гуртка районного Будинку школярів.

Подарунком усім присутнім стали чудові пісні «Душі криниця» у виконанні учасників вокального ансамблю Свалявської ЗОШ № 4 та «Україна сонячна» у виконанні ансамблю «Сонечко» Свалявської ЗОШ №2.

У виконанні ансамблю Неліпинської ЗОШ прозвучала «Пісня солов’їна», а талановиті дівчата Дусинської ЗОШ Вікторія Фізер та Людмила Левко виступили з музичною композицією «Чарівна скрипка». Учениця Свалявської ЗОШ №3 Ірина Гончарук виконала пісню про маму.

Тему кохання у композиції «Калини цвіт» розкрила учениця Свалявської ЗОШ №1 Єва Дичка. Зачарував присутніх і вокальний ансамбль Березниківської ЗОШ піснею «Садочок».

Уже добре відомими є імена Ірини Гончарук, учасниці вокального гуртка районного Будинку школярів і учениці Свалявської ЗОШ №3, та Івана Ливча, учня Тибавської ЗОШ, які є учасниками багатьох фестивалів і переможцями вокальних конкурсів.

Окрасою концерту став Артем Лебович, учень Пасіцької ЗОШ, який у супроводі чарівних дівчат виконав пісню «Ой у вишневому садку». Учениця Неліпинської ЗОШ Ніка Сокач зачарувала гостей піснею «Не давайте суму жити», а представники Сасівської ЗОШ – «Чарівниця осінь».

Інга Тейфел, учасниця вокального гуртка районного Будинку школярів, виконала пісню «Не журись», а учениці Полянської ЗОШ виступили із запальним рок-н-рольним танцем.

Маленькими зірочками на сцені засяяли наймолодші учасники концерту Богдана Бігар та Олександр Попович.

Хтось творить красу словом, хтось – звуком, музикою, піснею, хтось витворами народного мистецтва. А хтось – мистецтвом пензля. Не залишила нікого байдужим виставка дитячої творчості, розташована у фойє Будинку культури, на якій було представлено картини, вироби з бісеру та багато іншого.

Свято «Осінній вернісаж» для всіх присутніх стало святом душі, адже тут проявили всі свої таланти педагоги-організатори, вчителі музики, керівники гуртків Будинку школярів і талановита молодь району.

Переглядів: 816 | Додав: Rnog | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

РАЙОННІ ТУРИСТИЧНІ ЗМАГАННЯ

19 листопада 2013 року на базі Керецьківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проходили районні туристичні змагання, організовані свалявським Будинком школярів.

У заході взяло участь близько 100 учнів навчальних закладів віком 13–14 років. Метою змагань була популяризація здорового способу життя та спортивного туризму серед учнівської молоді, а також активний відпочинок.

Програма змагань була досить насиченою – це крос-похід, конкурс приготування страви та конкурс розпалювання вогнища.

Крос-похід складався з кількох завдань: переправа на паралельних мотузках, траверс-схил; маятник; переправа по колодах за допомогою жердини; переправа по купинах; в’язання вузлів; орієнтування на місцевості по карті.

Не менш цікавим виявився конкурс приготування страви, який передбачав презентацію страви, складність приготування та смакові якості. Учасники туристичних змагань представили справжню українську кухню, зокрема Тибавська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів презентувала росолянку та вареники з сиром, Свалявська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів наварила смачний борщ, а Плосківська та Керецьківська ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначилися оригінальними презентаціями.

Переможців визначали за найкращим загальним часом проходження дистанції, найбільшою сумою балів у конкурсі «Приготування страви» та кращим результатом у грі «Розпалювання вогнища». Серед шкіл І-ІІІ ступенів переможцями стали: Керецьківська ЗОШ (І місце), Свалявська ЗОШ №3 (ІІ місце) та Свалявська ЗОШ №1 (ІІІ місце). Переможцями серед шкіл І-ІІ ступенів стали: Сусківська ЗОШ (І місце), Тибавська ЗОШ (ІІ місце) та Родниківська ЗОШ (ІІІ місце).

Команди, які посіли призові місця у кожному виді програми, були нагороджені грамотами.

Переглядів: 674 | Додав: Rnog | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

Вітаємо переможців обласного конкурсу "Ми таланти твої Закарпаття" вихованку гуртка "Чарівна намистина" Нахман Вікторію за ІІ місце у номінації декоративно-ужиткове мистецтво та Ливч Івана за ІІІ місце у номінації вокальне мистецтво.




Переглядів: 413 | Додав: Rnog | Дата: 09.10.2013 | Коментарі (0)

2013 - рік дитячої творчості.

У рамках року дитячої творчості вихованці та керівники гуртків представили виставку творчих робіт "Від творчого вчителя - до творчого учня".















Переглядів: 455 | Додав: Rnog | Дата: 09.10.2013 | Коментарі (0)

21 вересня 2013 року Сваляві виповнилось 777 років. З цієї нагоди в центрі міста була влаштована виставка квітів, в якій ми теж приняли участь. Ось фоторепортаж з виставки. Всі фотографії в фотоальбомі - розділ Свалява-777
 
 
 
 
 
Переглядів: 640 | Додав: Rnog | Дата: 21.09.2013 | Коментарі (0)

Районний Будинок школярів
проводить набір дітей у гуртки:
• Дизайн
• Виготовлення сувенірів
• В'язання гачком
• Бісероплетіння
• Вишивка
• Орігамі
• Вокальний
• Естрадного співу
• Юний художник
• Оператори ПК

Заняття у гуртках проводяться безкоштовно.
Наша адреса : вул.Головна ,19 (на території Свалявської ЗОШ № 3)
тел.2- 16 - 75



Переглядів: 407 | Додав: mikronicus | Дата: 04.09.2013


   Майже 10 тисяч писанок - на деревах просто неба. В Ужгороді на центральній площі міста - відбувся фестиваль-конкурс "Воскресни, писанко". Свої роботи представили учні з усіх міст і районів Закарпаття.


   Загалом - 54 команди. Писанки розмістили на спеціально сконструйованих високих кованих деревах.

На кожному - розвісили від 150 до 300 великодніх яєць. Жодне не повторюється, адже всі роботи - школярі виготовили та оздобили власноруч у найрізноманітніших техніках: є яйця з бісеру, з круп, паперові, дерев’яні, металеві, писанки-мотанки, розфарбовані традиційним чи сучасним способом.

Переглядів: 587 | Додав: mikronicus | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

„Воскресни, писанко”


Днями на базі районного Будинку школярів відбулася виставка-конкурс „Воскресни, писанко”, в якій взяли участь 23 учні навчальних закладів району.
Метою конкурсу є розвиток творчих здібностей дітей, залучення їх до вивчення звичаїв українського народу в сфері декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема писанкарства, пробудження поваги до національної культурної спадщини, залучення школярів до відкриття і розуміння прекрасного в навколишньому середовищі.
Програма конкурсу складалася з двох завдань: домашнього – „Писанкові хатні обереги” (писанка або композиція писанок) та створення окремими учасниками писанки на задану тему.
Журі під керівництвом голови – методиста відділу освіти, молоді та спорту Свалявської РДА О. Г. Пилипанинець, методиста відділу освіти, молоді та спорту Свалявської РДА І. А. Нібак і керівників гуртків Будинку школярів Т. В. Пецкар та Н. В. Гриценко та мене оцінювали передусім оригінальність орнаменту та колористики писанки, вміння за допомогою символів розкрити тему, створити гармонійну композицію, поєднуючи графічні символи і традиційні писанкові кольори.
На розсуд журі було представлено писанки у різних стилях: дряпанка, мальованка, мотанка, крашанка, воскова, бісерна, квілінгова та модульне орігамі. Роботи не залишили байдужими нікого, адже учнів діти вклали в них не лише свій час та вміння, а й серце.
За результатами конкурсу було визначено переможців у різних номінаціях:
– композиція: І місце – Тибавська ЗОШ І–ІІ ступенів, ІІ-е – Голубинська ЗОШ І–ІІ ступенів; ІІІ-є – Плосківська ЗОШ І–ІІІ ступенів;
– домашнє завдання: І місце – Полянська ЗОШ І–ІІІ ступенів, ІІ-е – Свалявська гімназія; ІІІ-є – Свалявська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 2.
Крім того, було оцінено конкурсні роботи, які учні виконували у класі протягом години:
– писанка у стилі сучасного дизайну: І місце – Сасівська ЗОШ І–ІІ ступенів, ІІ-е – Родниківська ЗОШ І–ІІ ступенів; ІІІ-є – Свалявська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3;
– мальованка: І місце – Стройненська ЗОШ І–ІІ ступенів; ІІ-е – Пасіцька ЗОШ І–ІІ ступенів; ІІІ-є – Свалявська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 1;
– традиційна писанка: І місце – Свалявська ЗОШ І–ІІ ступенів № 4; ІІ-е – Березниківська ЗОШ І–ІІІ ступенів; ІІІ-є – Дусинська ЗОШ І–ІІІ ступенів, Росошанська ЗОШ І–ІІ ступенів.
Після закінчення конкурсу всі учасники отримали призи. Найкращі роботи буде представлено на обласному фестивалі „Воскресни, писанко”.

Жанна Ярчич, директор Будинку школярів.
Переглядів: 489 | Додав: Rnog | Дата: 28.04.2013 | Коментарі (0)

Переглядів: 513 | Додав: mikronicus | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Позашкільна освіта – найкращий засіб зайняти дітей корисною справою

„Творче натхнення – це справжня людська потреба,
в якій особистість знаходить щастя.
Переживаючи духовне задоволення від того,
що створює, людина по-справжньому відчуває, що вона живе”.
В. Сухомлинський.

Творчий початок народжує в дитини живу фантазію, уяву. Творче начало в людині – це завжди прагнення йти вперед, до кращого, до прогресу, до досконалості і, звичайно, до прекрасного в найвищому і широкому смислі цього поняття. У наш час люди все більше усвідомлюють, що саме творчість є найважливішою складовою творчого успіху. Здатність творити можна розвинути. Адже всі люди від народження талановиті. Допомогти розкритися здібностям, закладеним природою в кожній дитині, і дати можливість розвинутися її таланту, є завданням і метою кожного педагога.
Свій острівець,   де розкривають таланти,   знайшли маленькі майстри у районному Будинку школярів. Тут завжди вислухають і зрозуміють, порадять і підтримають, оточать увагою, зігріють добрим словом, примножать щастя перемоги. Перемоги деколи і незначної, але такої важливої для маленької особистості.  
Під керівництвом мудрих, знаючих, люблячих педагогів діти та учнівська молодь поринають у світ мистецтва й пізнання, знаходять нових друзів, набувають лідерських якостей, наближають горизонти майбутньої омріяної професії. Дитячій творчості немає меж, дай тільки можливість творити. Свої здібності наші вихованці розвивають у гуртках „Юний художник”, „Різьблення по дереву”, „Бісероплетіння”, „Народна творчість”, „Виготовлення сувенірів”, „Дизайн”, „В’язання гачком”, гуртках – вокальних та основ інформатики.
Наші зірочки, називаємо своїх вихованців, бо задатки, як порох: щоб запалити, потрібна іскра, як говорив   В. Сухомлинськиий. Свої творчі надбання гуртківці мають змогу продемонструвати на обласних конкурсах та виставках. Вже стало традицією проведення у нашому закладі районних етапів Всеукраїнських творчих конкурсів. Понад 200 експонатів з усіх шкіл району було представлено на виставці „Знай і люби свій край”,   із захопленням спостерігаємо за юними майстрами писанкарства на районному конкурсі „Воскресни, писанко!”. Своїми перемогами вихованці щороку радують своїх наставників. Юні дизайнери Діана Вербещук та Дмитро Малихін стали призерами обласного конкурсу „Зимові фантазії-2012”, вихованці гуртка комп’юторна грамотність Роман Гештень, Артур Русин – переможці обласного конкурсу учнівської молоді з інформаційних технологій, справжні майстрині Діана Галієва, Діана Козмович, Євгенія Гарпаш, Діана Вербещук, Олександра Череньова – переможці конкурсу „Майбутній кутюр’є”. А ще   у копилці наших здобутків – перемоги в обласних змаганнях з туризму (керівник М. І. Бучмей), авіамодельного спорту (керівник В. А. Крещук), обласних виставках „Місто орігамі”, „Золота осінь” (керівники Н. В. Гриценко, Т. В. Пецкар).
Творчу діяльність дітей   намагаємось розвивати у різних напрямках. Так, свої технічні навички мають можливість реалізувати учні   Керецьківської ЗОШ І–ІІІ ступенів в гуртку авіамоделістів. Хлопцям, які під керівництвом свого наставника В. А. Крещук створюють літаючі моделі, позаздрить кожний, а дехто згадує, як відвідував цей гурток у колишньому Будинку піонерів,   у далекому 1977 році. Саме тоді почалась наша історія. Хочеться згадати таких прекрасних наставників, які розпочинали тут справу, як К. М. Гринько, М. В. Добрик, М. Е. Мацалик, К. Р. Марко, Г. М. Молнар, В. П. Цанько, О. І. Середа, О. М. Груша. І згадати також, як гучно гудів вулик з дітьми у центрі міста. У цьому затишному, просторому закладі завжди панували натхнення, творчість, успіх.
Від усього колективу хочу висловити думку: у суспільства є надія на майбутнє, якщо дорослі переймаються проблемами дітей і прагнуть підтримувати дитячу творчість, розуміючи, що в цю галузь треба вкладати більше коштів, ніж у будь-яку іншу. Тож давайте робити кроки назустріч таланту, молодості, майбутньому нашої держави, щоб Рік дитячої творчості в Україні продовжився ще   на багато-багато років.

Жанна Ярчич, директор районного Будинку школярів.

Переглядів: 645 | Додав: Rnog | Дата: 07.04.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 »
Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz