Субота, 27.04.2024, 14:43
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 25 » Завжди у пошуку творчих ідей
22:53
Завжди у пошуку творчих ідей
Завжди у пошуку творчих ідей

Шкільні канікули не є відпочинком для вчителя. Він завжди у пошуку шляхів реалізації організаційних, педагогічних і методичних завдань. У цьому переконуємось неодноразово. Так, під час осінніх канікул у районний Будинок школярів завітали гості – вчителі трудового навчання з усіх шкіл району. Ініціатором зібрання стала методист районного відділу освіти О. Г. Пилипанинець. Ідею зустрічі підхопили керівники гуртків районного Будинку школярів і запропонували провести для поважної аудиторії звичний захід – майстер-клас. А провела його така ж неординарна та креативна Т. В. Пецкар – керівник гуртків. Тетяна Василівна неодноразово влаштовує майстер-класи для школярів, а для такої категорії, як вчителі – вперше. Тому десь було і хвилювання, як сприймуть вони це починання.
Майстер-клас вважають однією з ефективних форм поширення власного педагогічного досвіду. Тетяна Василівна не прагнула просто передати свої знання, а намагалася задіяти учасників у процес, зробити їх активними, розбудити в них те, що приховано навіть для них самих, створила атмосферу, де учасники відчували себе творцями. Першочерговим завданням було застосування інноваційних методів навчання, адже сучасному педагогу без них працювати вже не личить. На інтерактивній дошці демонстрація застосування та базові форми квілінга (паперокручення), яку супроводжує цікава розповідь про європейську та східну школу цього мистецтва. Учасники отримували естетичну насолоду від побаченого і почутого, а ще більшу від того, що самі стали учнями і виготовляли виріб – кільце для серветки. Під час майстер-класу присутнім вдалося збалансувати свій внутрішній час, а процес виготовлення виробу мав неабиякий терапевтичний ефект, адже йдеться про моторику рук і пальців. Атмосфера відкритості і доброзичливості підштовхнула учасників до діалогу: обмінювались досвідом навчання і виховання. З допомогою рефлексивного екрана наприкінці заняття кожен висловив свої враження та побажання.
Проведений майстер-клас – заснований на практичних діях, продемонстрував творче вирішення пізнавального та проблемного педагогічного завдання, яке постійно вирішують вчителі у процесі навчання учнів.
На завершення зібрання методист районного відділу освіти О. Г. Пилипанинець дала позитивну оцінку проведеному заходу і висловила свої сподівання, що такі майстер-класи стануть традиційними, а співпраця творчих вчителів буде приносити тільки користь.

Жанна Ярчич, директор районного Будинку школяр

Переглядів: 554 | Додав: Rnog | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz