Вівторок, 07.05.2024, 00:26
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 01

«Віват, талант!» – під таким гаслом 23 травня 2018 р. у малому залі РБК проводився звіт роботи гуртків Свалявського районного Будинку школярів. Колектив підготував для громади цікаву програму. Ведучі Зоя Фокіна та Аліна Федор розповіли про творчий пошук, який характеризує життя, що вирує за стінами цього навчального закладу: «Кожного дня в різні пори року для всіх відкриті двері нашого навчального закладу, де живе пісня казка пізнання новітнього, фантазії, таланту, любові до дітей і постійного творчого пошуку». Потрібно згадати, що цьогоріч позашкільна освіта відзначає столітній ювілей з часу її заснування. Метою створення мережі позашкільних навчальних закладів була світла ідея всебічного гармонійного розвитку, розширення кругозору, цікавого та змістовного дозвілля і самореалізації учнівської молоді, безкоштовної для молодіжної аудиторії.
На творчий звіт були запрошені начальник відділу освіти Свалявської райдержадміністрації Едіта Василівна Грабар, головний спеціаліст відділу освіти Марія Василівна Дребітко, методист з виховної роботи відділу освіти Оксана Гаврилівна Пилипанинець. Розпочали святкову програму учасники гуртка «Сонечко» Сидей Анастасія, Бігар Богдана, Брижак Марія, Багричук Анастасія, Сегедій Евеліна, Талабішка Поліна (керівник Тетяна Олександрівна Мартін). Презентували свою роботу гуртківці художньо-естетичного напрямку під керівництвом Тетяни Василівни Пецкар, про успіхи розповіли вихованці гуртків керівника Наталії Володимирівни Гриценко, свої роботи на виставці представили юні майстрині Ганни Василівни Дукай. Вихованці гуртків художньо-естетичного напрямку протягом року брали участь у різноманітних конкурсах декоративно-ужиткового мистецтва. Переможцями Всеукраїнської виставки конкурсу «Знай і люби свій край» на обласному етапі стали Скопіна Софія, Петьовка Анастасія, Товт Василь, Лявинець Вероніка. Беруть активну участь у виставках та конкурсах талановиті та обдаровані вихованці Н.Дорошенко, М.Пецкар, Т.Фотул, К.Шнелцер, Н.Цімболинець, Д.Федикович, Г.Ляховець, М.Чикивдя, Т.Сможаник, С.Дручків, В.Ганькович, Е.Дьєрдь. У фойє Будинку культури гості свята змогли познайомитися з витворами дітей – учасників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Естафету звіту прийняли «Юні туристи – краєзнавці», керівник гуртка Вікторія Сергіївна Степанова представила роботу гуртка у відеосюжеті.
Усі вихованці Будинку школярів творчо і креативно підійшли до звіту, і вже на сцені «Юні екологи». Учасники цього гуртка займаються проблемами збереження та захисту природи, а діє він на базі Керецьківської ЗОШ І-ІІІ ступеня під керівництвом Наталії Василівни Дочинець. У презентації, що супроводжували сатиричними куплетами, гуртківці показали, який нищівний слід у природі залишає homo sapiens (людина розумна), як по-хижацьки руйнує флору та фауну. Безконтрольно вирубуються ліси, засмічується довкілля, потерпають від жорстокості тварини, птахи, риби. Вихованці гуртка закликають всіх згадати про свою людську сутність, змінити егоїстичне, варварське ставлення до природи. Хочеться вірити, таким дітям вдасться перевиховати декотрих несвідомих дорослих.
Ведуча творчого звіту розповіла, що вокальне виконавство – явище надзвичайно поширене та популярне, динаміка його постійно зростає. Першим виступом випробували себе дует Анастасії Цімболинець і Юлії Сіткар з піснею «Небо знає», Моріка Вінер – «Я стану морем» – учасниці гуртка естрадного співу «Камертон», керівник Неля Антонівна Клим. З ліричним вокальним твором «Every time we touch» виступила юна співачка цього ж гуртка Мирослава Мицька.
На завершення дійства директор Будинку школярів Жанна Йосипівна Ярчич привітала учасників свята та батьків і подякувала керівникам гуртків за плідну роботу. Заключне слово у цьому масовому заході взяла начальник відділу освіти Свалявської райдержадміністрації Едіта Василівна Грабар і нагородила грамотами і призами переможців районних та обласних конкурсів.

Переглядів: 372 | Додав: Жанна1 | Дата: 01.06.2018 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz