Понеділок, 06.05.2024, 20:28
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 02

Відповідно до листа Закарпатського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді « Про проведення обласного конкурсу серед педагогів закладів позашкільної освіти на кращий освітній проект з проблем духовного виховання підростаючого покоління» керівниками гуртків для участі у конкурсі було розроблено освітній проект «Це наше і це моє». Проект спрямовано на вирішення проблеми національного виховання підростаючого покоління та формування національної культури дітей. Педагогами було розроблено сценарії виховних заходів, які органічно поєднані між собою та доповнюють один одного, а також міні - проекти. Особливо сподобалась всім учасникам проекту етновечірка «А вже весна…», яку було проведено у місцевому краєзнавчому музеї. Атмосфера присутності та символічного зв’язку з культурою та побутом своїх предків сприяла особливому настрою кожного з учасників та гостей свята. Повернення до своїх народних витоків, до духовних джерел , які формують у підростаючого покоління етнічну самосвідомість є сьогодні особливо актуальним. На святі зустрічі весни гуртківці танцювали, співали пісні, грали народні ігри, скуштували смаколиків. Особливу зацікавленість привернули обряд вмивання талою водою та гра « Струмочок». Кожен став учасником цікавого дійства , яке запам’ятається надовго.

 

Переглядів: 290 | Додав: Жанна1 | Дата: 02.04.2019 | Коментарі (0)

          

   За стародавнім віруванням предків а українській землі вінок відомий здавна. Образ української дівчини неможливий без гарно увінчаної квітами голови. Та мало хто сьогодні знає, що це не тільки чудова прикраса, яка формує естетичний зовнішній вигляд юної українки, а перш за все — важливий елемент — символ українського життя. Щоб краще пізнати українські символи, для роботи над міні - проектами було обрано виготовлення українських віночків. Керівники творчо підійшли до створення проектів і допомагають кожному учаснику підкреслити свою індивідуальність та креативність. Вихованці Пецкар Т. В. працють над проектом " Квіти - капелюшки" ; керівник гуртка Гриценко Н.В. запропонувала своїм гуртківцям виготовити вінки з бісеру та гачкованих квітів ; у гуртку " Паперові фантазії " вихованці Ярчич Ж.Й. виготовляють для своїх віночків квіти в техніці квілінг , квіти з стрічок та вовняні кульки. Мистецтво плести вінок — ціла наука, яку сьогодні майже забули. А раніше вона передавалася з покоління в покоління. Цей витвір мистецтва був книгою душі дівчини: мовою квітів вона виражала свої почуття, стан душі, події, які відбувалися в житті. Працюючи над пректами, вихованці змогли пізнати всі секркети вінкоплетіння та створити справжні шедеври своїми руками .

Переглядів: 329 | Додав: Жанна1 | Дата: 02.04.2019 | Коментарі (0)

               

Українців упізнають по вишивках та рушниках у всьому світі. Рушник став оберегом синам і донькам, бо це - материнська любов, що оберігає дітей від біди, рушник – це мамина молитва, це - оберіг. Керівники гуртків  використовують різноманітні форми роботи, щоб привернути увагу вихованців до величезного багатства нашої нації, створеного протягом віків. Однією з форм роботи для проекту  "Це наше і це моє" був обраний флешмоб. Вихованці гуртка «Юний художник»,що працює на базі Свалявської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 відтворили на папері візерунки українського рушника, з якого утворили ланцюжок та передали естафету учням початкових класів «Намалюй, свій рушничок». Керівник гурка Сможаник Тетяна Іванівна продовжує роботу над створенням таких рушникових ланцюжків ,які будуть представлені 1 червня на районному  святі до Дня захисту дітей.

Переглядів: 328 | Додав: Жанна1 | Дата: 02.04.2019 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz