Субота, 27.04.2024, 07:40
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

24.04.2014 року в Свалявській гімназії відбулася персональна виставка вихованців гуртку «Дизайн» (кер. Пецкар Т.В.): Фогараші Євгенії (1г-А) та Шакарян Аріанни (1г-А).

Дівчатка продемонстрували свої доробки, виготовлені на протязі 2-х років.

Учні гімназії із задоволенням  коментували побачене.

Переглядів: 560 | Додав: mikronicus | Дата: 08.05.2014

Днями у закладі проходило засідання методобєднання керівників гуртків художньо - естетичного напрямку « Творчі знахідки та надбання керівника гуртка » . Керівник методобєднання  Пецкар Тетяна Василівна зупинилась на розгляді нових підходів у роботі з обдарованими дітьми, продемонструвала на практиці використання новітніх технологій. Насамкінець свої досягнення презентувала  вихованка Тетяни Василівни   Діана Вербещук – учасниця та переможець багатьох обласних конкурсів та виставок , а також учасниця Малої Академії .

Переглядів: 682 | Додав: mikronicus | Дата: 08.05.2014

                                    

22 квітня 2014 року у центрі міста Свалява було проведено виставку «Воскресни, писанко – 2014». У заході взяли участь команди всіх навчальних закладів району. Всі учасники були вдягнуті у надзвичайно гарні вишиванки. Виставку організували відділ освіти, молоді та спорту Свалявської РДА та районний Будинок школярів.
     Кожна команда представила міні-виставку Великодніх композицій. Було презентовано такі види декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлені власними руками:
    – писанкарство (традиційна писанка розтопленим воском, «Дряпанка», «Мальованка», «Зернівка», писанка, прикрашена бісером, писанка, виготовлена у техніці квілінг, писанка, виготовлена з глини та інші);

художня вишивка (серветка-рушничок на великодню тематику для прикривання пасхального кошика у різних техніках: хрестик, гладь, мережка, вирізування, виколювання та інші (як автентичні, так і в сучасній інтерпретації).
     Варто відзначити обізнаність учнів у народних традиціях із виготовлення писанок, адже виставка вразира всіх різноманітністю та багатством.

Захід не залишив байдужими всіх учасників, мешканців та гостей міста, які із цікавістю розглядали представлені школами роботи.
     Хочемо подякувати дирекціям шкіл, педагогічним та учнівським колективам навчальних закладів за  це свято душі.

 

 

Переглядів: 522 | Додав: Rnog | Дата: 30.04.2014

  1. березня  у закладі пройшов цікавий захід «Нумо, дівчата !» підготовлений  керівником гуртків Мигович Оленою Василівною .У конкурсі взяли участь вихованці гуртків «Дизайн», «Народна творчість», «Вокальний», «Чарівна намистина».Свою вправність дівчата демонстрували у конкурсах :
  • Представлення команд;
  • Майбутні матусі;
  • Приший ґудзик;
  • Виготовлення листівок.

Конкурс майбутніх матусь сподобався учасницям найбільше, бо складався з декількох завдань: вдягни та нагодуй дитину, заспівай колискову.

Журі конкурсу вже є традиційним – хлопці з гуртка « Компюторна грамотність»на чолі з керівником гуртка Батрин Мирославом Васильовичом.

У конкурсі представлення  команд учасниці показали  свої вміння у вокальному мистецтві, презентували свої вироби виготовленні власноруч.

Переможцями конкурсу стали дівчата  гуртка «Народна творчість».

Переглядів: 548 | Додав: mikronicus | Дата: 10.04.2014

  Згідно плану роботи у Будинку школярів під час весняних канікул керівником гуртка Гриценко Наталією Володимирівною був підготовлений та проведений майстер – клас «Для братика і сестрички». На мастер - клас вихованці гуртка «Чарівна намистина» прийшли разом зі своїми молодшими братами, сестрами та друзями,на якому  стали наставниками для наймолодших.

Переглядів: 575 | Додав: mikronicus | Дата: 10.04.2014

5 березня гуртківці районного Будинку школярів прийняли участь у районному святі з нагоди Дня жінок, на якому представили виставку робіт "Для любих матусь". У  виставці взяли участь вихованці гуртків "Бісероплетіння" (кер. Гриценко Н.В.), "Дизайн" (кер. ПецкарТ.В.), "Виготовлення сувенірів" (кер. Ярчич Ж.Й.).
 
 
Переглядів: 537 | Додав: mikronicus | Дата: 19.03.2014

  11 лютого в Свалявському районному Будинку школярів було відзначено Міжнародний день безпечного інтернету (Safer Internet Day), заснований Єврокомісією у 2004 році.
Керіник гуртка "Оператори ПК"  Батрин Мирослав Васильович разом з активістами гуртка провів виховний захід, який  був спрямований на навчання дітей та керівників гуртків правилам безпечного користування Інтернетом. 
  У заході прийняли участь вихованці закладу та їх наставники, їм було презентовано навчальний фільм та презентаційні матеріали "Правила користування Інтернетом", по закінченні свята кожен гуртківець отримав памятку "Я і Інтернет".










Переглядів: 563 | Додав: mikronicus | Дата: 27.02.2014

12 грудня в обласному центрі відбулося підведення підсумків Року дитячої творчості. У заході взяли участь і кращі гуртківці нашого закладу. На святі талановиті вихованці та керівники гурків були відзначені грамотами обласної державної адміністрації та департаменту освіти і науки, молоді та спорту. Серед нагороджених керівник гуртків Гриценко Наталія Володимирівна та вихованка Вербещук Діана.


Переглядів: 524 | Додав: Rnog | Дата: 13.01.2014 | Коментарі (0)

«ЗАМІСТЬ ЯЛИНКИ – НОВОРІЧНА КОМПОЗИЦІЯ»
2-5 грудня 2013 року, згідно з районним планом заходів про проведення Року дитячої творчості, на базі свалявського Будинку школярів пройшов конкурс «Замість ялинки – новорічна композиція».
Було оцінено близько 70 робіт з усіх  шкіл району.  Вироби відрізнялися новизною та цікавим композиційним рішенням, у них переважало використання штучних матеріалів, що мало на меті привернути увагу до екологічних проблем. Значну частину представлених композицій займали роботи з паперу, ялинки з цукерок та різдвяні віночки.
 Роботи оцінювало кваліфіковане журі у складі методиста відділу освіти, молоді та спорту О.Г.Пилипанинець, керівника Будинку школярів Ж.Й.Ярчич,  керівників гуртків Т.В.Пецкар, Н.В.Гриценко та І.А.Нібак. За рішенням журі було визначено переможців у різних номінаціях:
       1. Стилізована ялинка:
       І місце – Голубинська ЗОШ І-ІІ ст.;
       ІІ місце – Плосківська ЗОШ І-ІІІ ст.;
       ІІІ місце – Пасіцька ЗОШ І-ІІ ст., Свалявська ЗОШ І-ІІІ ст. №2.
       2. Новорічний букет:
       
І місце – Свалявська гімназія;
       ІІ місце – Тибавська ЗОШ І-ІІ ст.;
       ІІІ місце – Родниківська ЗОШ І-ІІ ст., Березниківська ЗОШ І-ІІІ ст.
       3. Новорічна композиція:
       
І місце – Стройненська ЗОШ І-ІІ ст.;
       ІІ місце – Свалявська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Свалявська ЗОШ І-ІІ ст. №4;
       ІІІ місце – Росошанська ЗОШ І-ІІ ст.
       4. Новорічний вінок:
       І місце – Свалявська гімназія;
       ІІ місце – Керецьківська ЗОШ І-ІІІ ст.;
       ІІІ місце – Свалявська ЗОШ І-ІІІ ст. №3.
       5. Новорічна картина, колаж:
       
І місце – Неліпинська ЗОШ І-ІІ ст.;
       ІІ місце – Стройненська ЗОШ І-ІІ ст.;
       ІІІ місце – Пасіцька ЗОШ І-ІІ ст.
       6. Новорічна форм-робота:
       І місце – Свалявська гімназія;
       ІІ місце – Сасівська ЗОШ І-ІІ ст.;
       ІІІ місце – Тибавська ЗОШ І-ІІ ст.
       7. Новорічна іграшка:
       І місце – Будинок школярів;
       ІІ місце – Полянська ЗОШ І-ІІІ ст.;
       ІІІ місце – Дусинська ЗОШ І-ІІІ ст.      

      Роботи усіх переможців конкурсу відправлено в Закарпатський еколого-натуралістичний центр на обласну виставку-конкурс.
 

 


 


 


 












 




]




















 














Переглядів: 1363 | Додав: Rnog | Дата: 13.01.2014 | Коментарі (0)

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ІНВАЛІДІВ
     Людям, а особливо дітям з обмеженими можливостями потрібна підтримка суспільства. Така мета об’єднує інформаційні, меценатські, підготовчі заходи, що цими днями відбуваються у всій країні. Їх приурочено до Міжнародного дня інвалідів, який в усьому світі традиційно відзначають 3 грудня.
     Не залишились осторонь такої важливої справи й працівники відділу освіти, молоді та спорту Свалявської РДА (районна психолого-медико-педагогічна консультація, Будинок школярів) та Свалявське відділення обласного центру комплексної реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів.
     Із теплими словами до діток та їх батьків звернулися присутні – заступник голови Свалявської РДА Михайло Йосипович Таліян, спеціаліст відділу інвалідів управління праці та соціального захисту населення Світлана Дмитрівна Фалес.
     На базі цього відділення завідувач районної психолого-медико-педагогічної консультації Наталія Дмитрівна Савіцька, директор Будинку школярів Жанна Йосипівна Ярчич, завідувач відділення Наталія Василівна Химинець підготували 
районний спортивно-розважальний фестиваль «Я вірю в себе». З цієї нагоди фахівці Будинку школярів провели майстер-класи. Діти виготовляли новорічних янголят із бісеру, сн

іжинки з паперу та листівки-привітання. Змагання-естафети для малечі проводив аніматор-клоун Смішинка.
     Відрадно, що дітям з особливими потребами приділяється підвищена увага. Що всі ці заходи спрямовані на інтеграцію інвалідів у життя нашого суспільства. Це нескладно. Потрібно відкрити свої серця для добра, перейнятися проблемами осіб з особливими потребами, створити для них умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. 
    
 
Переглядів: 578 | Додав: Rnog | Дата: 13.01.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 »
Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz