Середа, 08.05.2024, 10:51
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Вивчаємо та примножуємо українські традиції
21:32
Вивчаємо та примножуємо українські традиції

 

28 березня у районному Будинку культури пройшов майстер – клас з виготовлення великодніх писанок. Майстринями виступили вчителі трудового навчання, образотворчого мистецтва, вчителі початкових класів, педагоги – організатори. Метою заходу було створити спільну атмосферу стародавніх українських традицій, які діти зможуть внести в свою сім’ю.

Відкрила захід начальник відділу освіти райдержадміністрація Е.Грабар,яка привітала учасників та побажала з любов`ю та хорошим настроєм підійти до створення великодніх писанок, бо тільки так до справи підходили наші предки.

На майстер-класі діти виготовляли писанки різними техніками: традиційні мальованки, шкрябанки, писанки з бісеру, декор крупами,стрічками, квілінгом, а також технікою декупаж. Загалом у заході прийняли участь 16 майстринь та більше ста охочих навчитися цій нелегкій справі –писанкарства. Під час роботи над створенням писанок майстрині не тільки навчали таємницям цього мистецтва , а й розповідали багато цікавого: яке саме потрібно брати яйце, хто може розписувати писанки, які були традиції, пов’язані з писанкарством, чим писанка відрізняється від крашанки, які технології використовувались у давнину.

Було приємно спостерігати на обличчях дітей зацікавленість і віру в безсмертя українських традицій. Гармонійна атмосферу, що панувала у залі під час написання писанок, учасники понесли до своїх домівок.

Вражала багатством та оригінальністю великодніх виробів виставка робіт,яку підготували учні навчальних закладів. Створені умілими руками пасхальні композиції виконані зі смаком та любов’ю,милували око відвідувачів.

Проведений захід став підготовкою до участі у обласному фестивалі «Воскресни, писанко!», на якому буде представлено великоднє дерево . Вже втретє фестиваль проводиться на обласному рівні. Окрім традиційних писанок, кожен навчальний заклад підготував особливу писанку для великоднього дерева - писанку мальованку з краєвидами свого села, нашого міста, мальовничими куточками природи Закарпаття.

 

 

Переглядів: 342 | Додав: Жанна1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz