Середа, 08.05.2024, 23:49
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 16

Відповідно до Плану роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації на 2017 рік, наказу департаменту 07.02.2017 № 27 „Про проведення у 2017 році Третього фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!” 6–7 квітня цього року проведено ІІІ (обласний) етап Третього фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!”. Метою зазначеного заходу було відродження, збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва; сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого і духовного розвитку; виявлення і підтримки талановитої та обдарованої учнівської молоді; залучення широкої громадськості до збереження культурної спадщини українського народу. Участь у ІІІ етапі фестивалю-конкурсу взяли і школярі Свалявського району.

Переглядів: 277 | Додав: Жанна1 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

 

28 березня у районному Будинку культури пройшов майстер – клас з виготовлення великодніх писанок. Майстринями виступили вчителі трудового навчання, образотворчого мистецтва, вчителі початкових класів, педагоги – організатори. Метою заходу було створити спільну атмосферу стародавніх українських традицій, які діти зможуть внести в свою сім’ю.

Відкрила захід начальник відділу освіти райдержадміністрація Е.Грабар,яка привітала учасників та побажала з любов`ю та хорошим настроєм підійти до створення великодніх писанок, бо тільки так до справи підходили наші предки.

На майстер-класі діти виготовляли писанки різними техніками: традиційні мальованки, шкрябанки, писанки з бісеру, декор крупами,стрічками, квілінгом, а також технікою декупаж. Загалом у заході прийняли участь 16 майстринь та більше ста охочих навчитися цій нелегкій справі –писанкарства. Під час роботи над створенням писанок майстрині не тільки навчали таємницям цього мистецтва , а й розповідали багато цікавого: яке саме потрібно брати яйце, хто може розписувати писанки, які були традиції, пов’язані з писанкарством, чим писанка відрізняється від крашанки, які технології використовувались у давнину.

Було приємно спостерігати на обличчях дітей зацікавленість і віру в безсмертя українських традицій. Гармонійна атмосферу, що панувала у залі під час написання писанок, учасники понесли до своїх домівок.

Вражала багатством та оригінальністю великодніх виробів виставка робіт,яку підготували учні навчальних закладів. Створені умілими руками пасхальні композиції виконані зі смаком та любов’ю,милували око відвідувачів.

Проведений захід став підготовкою до участі у обласному фестивалі «Воскресни, писанко!», на якому буде представлено великоднє дерево . Вже втретє фестиваль проводиться на обласному рівні. Окрім традиційних писанок, кожен навчальний заклад підготував особливу писанку для великоднього дерева - писанку мальованку з краєвидами свого села, нашого міста, мальовничими куточками природи Закарпаття.

 

 

Переглядів: 342 | Додав: Жанна1 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

У лютому 2017 року на базі Свалявської ЗОШ І-ІІІ №3 під керівництвом методиста відділу освіти Пилипанинець Оксани Гаврилівни проведено навчання голів учкомів. За планом було розглянуто ряд питань та підготовлено виступи по темам: «Герої небесної сотні», «День рідної мови».

2017 рік оголошений Роком Японії в Україні. Головами учкомів оформлено виставку учнівських робіт присвячену Року Японії в Україні. Цікавою для присутніх була інформація про освіту у Японії, яку представила О.Г.Пилипаниець. Керівником гуртків БШ Гриценко Н.В. проведено майстер-клас із виготовлення виробів в техніці ори гамі.

Директор БШ Ярчич Ж.Й. та методист відділу освіти Пилипанинець О.Г. нагородили переможців конкурсу «Знай, люби свій край» грамотами та подарунками.

Переглядів: 397 | Додав: Жанна1 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

У області підбито підсумки конкурсу"Знай і люби свій край"

Вітаємо переможців !

Нахман Вікторію ( номінація - бісероплетіння) І місце; керівик Гриценко Н.В.

Лявинець Вероніку ( номінація - бісероплетіння) ІІ місце;  керівик Гриценко Н.В.

Скопіну Софію (номінація - в`язання гачком) ІІ місце; керівик Гриценко Н.В.

Пецкар Мирослава(номінація –вироби зі шкіри) ІІІ місце; керівик Гриценко Н.В.

Товт Світлану ( номінація - паперопластика ) ІІІ місце; керівик Гриценко Н.В.

Шнелцер Катерину ( номінація - паперопластика ) ІІІ місце; керівник Ярчич Ж.Й.

 

Переглядів: 330 | Додав: Жанна1 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

У грудні 2016 року відповідно до умов проведення Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва ,,Знай і люби свій край”, наказу департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації 09.12.2016 №333 „Про проведення обласної виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва „Знай і люби свій край” у районному Будинку школярів було проведено районну виставку-конкурс декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва „Знай і люби свій край”. У виставці взяли участь всі загальноосвітні навчальні заклади району та вихованці гуртків районного Будинку школярів. Понад 30 робіт – переможців відправлено на обласну виставку.

Переглядів: 326 | Додав: Жанна1 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

5 грудня у районному Будинку школярів проведено конкурс серед гуртківців "Зимові фантазії". Мета конкурсу полягала у формуванні практичних умінь та навичок гуртківців з виготовлення новорічно-різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну флористику. Конкурс проходив у два тури : домашнє завдання та виготовлення новорічних листівок безпосередньо на конкурсі. Скільки фантазії, скільки творчості доклали вихованці до створення своїх зимових "шедеврів". Тут і диво-ялинки, виготовлені з різноманітних матеріалів, і кумедні сніговички, і ажурні сніжинки, і ялинкові іграшки, і новорічні композиції, і різдвяні віночки. Авторів кращих робіт було відзначено призами та грамотами.

Переглядів: 323 | Додав: Жанна1 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

3 грудня в Ужгороді відбулося урочисте нагородження переможців обласного конкурсу «Захисники України: історія та сьогодення». Вже другий рік поспіль захід проводиться на районному та обласному рівнях з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотизму у дітей. Учасники представили роботи за номінаціями: літературний твір, історичний нарис, твір образотворчого мистецтва та фоторобота. На свято були запрошені педагоги та школярі з усіх куточків нашої області. До фіналу дійшли кращі доробки учасників , які вибороли призові місця на міських та районних конкурсах. Відрадно, що серед переможців були і учні Свалявщини: Крістіна Мущинка -І місце у номінації «Малюнок»,учениця Свалявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (керівник В.В. Івашкович), Христина Плоскіна – ІІ місце у номінації «Лист», учениця Дусинської загальноосвітньої школи І-ІІІ(керівник Л.В. Фізер), Діана Пукіш- заохочувальний приз у номінації «Фоторобота», учениця Свалявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1( керівник Г.М.Ільницька. Переможців Конкурсу нагороджено цінними подарунками – планшетами.

Почесними гостями свята були учасники АТО : Роман Трубін, Андрій Павлишинець, Степан Білас, Микола Марчишак. Перед присутніми в залі виступив заступник військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату Петро Марко, який наголосив на важливості проведення таких заходів і подякував дітям за їх малюнки та листи , які допомагають воїнам у тяжкі хвилини на фронті, нагадують про домівку , зігрівають серце. Сльози підступили у всіх присутніх, коли ведучий зачитував рядки історичного нарису переможця конкурсу. У своїх творчих роботах діти з повагою пишуть про тих, хто став справжнім патріотом, захисником держави у такий надскладний для неї час, коли вона муси.ть відбити ворога.

Переглядів: 577 | Додав: Жанна1 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz