Неділя, 12.05.2024, 12:07
Свалявський районний Будинок школяра
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

 

У вересні у районному Будинку школярів проведено Дні відкритих дверей. Це традиційний захід, у рамках якого учні загальноосвітніх закладів мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання в гуртках .У ході таких днів діти мали змогу прийняти участь у різноманітних майстер – класах , відвідати виставки робіт гуртківців, познайомились з керівниками гуртків.

Переглядів: 188 | Додав: Жанна1 | Дата: 15.12.2019 | Коментарі (0)

Переглядів: 378 | Додав: Жанна1 | Дата: 03.09.2019 | Коментарі (0)

Дитинство – найніжніший та найщасливіший час у житті будь-якої людини. Кожен день наповнений новими відкриттями та пригодами. А у пам’яті залишаються тільки найяскравіші спогади. Літо на Свалявщині розпочалося добрим і радісним святом – Міжнародним днем захисту дітей.

    Незважаючи на економічну кризу, соціальні негаразди, інші складності часу, діти ростуть і розвиваються. І якими б особливими не були ці обставини, ми, дорослі, зобов’язані забезпечити право дитини на щасливе дитинство, кожного дня оберігати їх здоров’я, створювати умови, за яких кожен зможе повною мірою розкрити свої здібності. Саме тому Перше червня – це привід замислитися дорослим, чи все можливе зроблено у минулому році для вирішення дитячих проблем, чи були ми достатньо уважними до підростаючого покоління.

    До Міжнародного дня захисту дітей відділ освіти Свалявської райдержадміністрації підготував цікаву святкову програму для дітей та їхніх батьків. На юних відвідувачів очікували: веселі конкурси, святковий концерт, показові виступи юних важкоатлетів та стрітболістів, малюнок на мольберті, на склі, творча майстерня з виготовлення виробів із фетру, дитячий аквагрим і татуювання на руці.

   Свято відкрила начальник відділу освіти Едіта Василівна Грабар, привітавши маленьких мешканців теплими словами: «Дякую, любі хлопчики і дівчатка, за можливість зібратися разом. За те, що бачимо сяйво ваших красивих облич, за подаровану нам, дорослим, можливість знову поринути у незабутню атмосферу наповненого мріями, абсолютного щастя. Зростайте сміливими, наполегливими у досягненні обраної мети, добре навчайтеся, любіть свій край! Хай завжди буде на ваших обличчях радісна посмішка і з ваших вуст дзвенить веселий сміх!»

    На площі перед районним Будинком культури зібралося багато дітей, аби в цей день гарно і незабутньо відпочити. З самого ранку найсильніші діти змагалися у піднятті штанги, найспритніші – у стрітболі, найспівучіші тішили вокальними здібностями, найартистичніші дивували запальними танцями. Не залишились осторонь юні художники, майстрині з бісероплетіння, паперопластики, орігамі, в’язання гачком, які представили чудову виставку творчих робіт.

    Апогеєм свята став розіграш лотереї «Щасливий квиток» для всіх учасників свята. Едіта Василівна разом з учнем Свалявської гімназії Опіцом Павлом оголосила та нагородила володаря щасливого квитка – Наталію Дорошенко, ученицю Свалявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

     Увесь час на майданчику тривала атмосфера свята й радості і, дивлячись на задоволених дітей, ми віримо, що їх чекає щасливе майбутнє. Жодна дитина не лишилася без подарунка та морозива від спонсорів.

   В організації та проведенні свята для малечі взяли участь: відділ освіти Свалявської райдержадміністрації (Грабар Е.В.), Будинок школярів (Ярчич Ж.Й.), Свалявська дитячо-юнацька спортивна школа (Головнич О.М.), Свалявська дитяча школа мистецтв (Грабар Ю.Й.), депутат районної ради (Петьовка В.П.).

   Свято подарувало неймовірні враження та надовго запам’ятається своєю яскравістю і задоволенням для всіх.

                                                                                                                                                                                                                                   Наталія Ладані,

                                                                                                                                                                                                                     методист РМК відділу освіти

                                                                                                                                                                             (за матеріалами сайту відділу освіти Свалявської РДА )

Переглядів: 241 | Додав: Жанна1 | Дата: 03.09.2019 | Коментарі (0)

Переглядів: 240 | Додав: Жанна1 | Дата: 20.05.2019 | Коментарі (0)

П’ятий рік поспіль на площі Народній в Ужгороді відбувся фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!».  Участь у святковому заході, присвяченому Воскресінню Христовому, взяли переможці  районного етапу . Була представлена композиція «Традиції пасхальних свят: від давнини до сучасності», художні вишивки святкової тематики .

Переглядів: 246 | Додав: Жанна1 | Дата: 20.05.2019 | Коментарі (0)

1 квітня – Міжнародний день птахів. Починаючи з 1923 року це свято стало уже традиційним і святкується у всій Україні. До відзначення Дня птахів долучились і вихованці гуртка « Юні лісівники», що працює на базі Березниківської ЗОШ І- ІІІ ст. під керівництвом керівника гуртка М.І. Варги. Мета заходу привернути увагу школярів до охорони птахів, навчити навичкам майстрування і розвішування штучних гніздівель. Гуртківці потурбувались про пташок і змайстрували їм шпаківні з надією на збереження та збільшення популяції птахів у рідному селі.

Переглядів: 236 | Додав: Жанна1 | Дата: 14.04.2019 | Коментарі (0)

Відповідно до листа Закарпатського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді « Про проведення обласного конкурсу серед педагогів закладів позашкільної освіти на кращий освітній проект з проблем духовного виховання підростаючого покоління» керівниками гуртків для участі у конкурсі було розроблено освітній проект «Це наше і це моє». Проект спрямовано на вирішення проблеми національного виховання підростаючого покоління та формування національної культури дітей. Педагогами було розроблено сценарії виховних заходів, які органічно поєднані між собою та доповнюють один одного, а також міні - проекти. Особливо сподобалась всім учасникам проекту етновечірка «А вже весна…», яку було проведено у місцевому краєзнавчому музеї. Атмосфера присутності та символічного зв’язку з культурою та побутом своїх предків сприяла особливому настрою кожного з учасників та гостей свята. Повернення до своїх народних витоків, до духовних джерел , які формують у підростаючого покоління етнічну самосвідомість є сьогодні особливо актуальним. На святі зустрічі весни гуртківці танцювали, співали пісні, грали народні ігри, скуштували смаколиків. Особливу зацікавленість привернули обряд вмивання талою водою та гра « Струмочок». Кожен став учасником цікавого дійства , яке запам’ятається надовго.

 

Переглядів: 292 | Додав: Жанна1 | Дата: 02.04.2019 | Коментарі (0)

          

   За стародавнім віруванням предків а українській землі вінок відомий здавна. Образ української дівчини неможливий без гарно увінчаної квітами голови. Та мало хто сьогодні знає, що це не тільки чудова прикраса, яка формує естетичний зовнішній вигляд юної українки, а перш за все — важливий елемент — символ українського життя. Щоб краще пізнати українські символи, для роботи над міні - проектами було обрано виготовлення українських віночків. Керівники творчо підійшли до створення проектів і допомагають кожному учаснику підкреслити свою індивідуальність та креативність. Вихованці Пецкар Т. В. працють над проектом " Квіти - капелюшки" ; керівник гуртка Гриценко Н.В. запропонувала своїм гуртківцям виготовити вінки з бісеру та гачкованих квітів ; у гуртку " Паперові фантазії " вихованці Ярчич Ж.Й. виготовляють для своїх віночків квіти в техніці квілінг , квіти з стрічок та вовняні кульки. Мистецтво плести вінок — ціла наука, яку сьогодні майже забули. А раніше вона передавалася з покоління в покоління. Цей витвір мистецтва був книгою душі дівчини: мовою квітів вона виражала свої почуття, стан душі, події, які відбувалися в житті. Працюючи над пректами, вихованці змогли пізнати всі секркети вінкоплетіння та створити справжні шедеври своїми руками .

Переглядів: 330 | Додав: Жанна1 | Дата: 02.04.2019 | Коментарі (0)

               

Українців упізнають по вишивках та рушниках у всьому світі. Рушник став оберегом синам і донькам, бо це - материнська любов, що оберігає дітей від біди, рушник – це мамина молитва, це - оберіг. Керівники гуртків  використовують різноманітні форми роботи, щоб привернути увагу вихованців до величезного багатства нашої нації, створеного протягом віків. Однією з форм роботи для проекту  "Це наше і це моє" був обраний флешмоб. Вихованці гуртка «Юний художник»,що працює на базі Свалявської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 відтворили на папері візерунки українського рушника, з якого утворили ланцюжок та передали естафету учням початкових класів «Намалюй, свій рушничок». Керівник гурка Сможаник Тетяна Іванівна продовжує роботу над створенням таких рушникових ланцюжків ,які будуть представлені 1 червня на районному  святі до Дня захисту дітей.

Переглядів: 328 | Додав: Жанна1 | Дата: 02.04.2019 | Коментарі (0)

У


 

                                                                                                        

                                                                                 

У січні 2019 року у районному Будинку школярів проведено районну виставку – конкурс декоративно – ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край». Головною метою виставки – конкурсу було формування екологічної, естетичної культури, відродження традицій у виготовленні декоративних виробів, як частини матеріальної і духовної культури народу, залучення школярів до відкриття і розуміння прекрасного в навколишньому середовищі і своєму житті , пропаганда та популяризація досягнень творчих колективів художньо-естетичного напрямку .

В районній виставці – конкурсі взяли участь вихованці районного Будинку школярів, учні Свалявської гімназії, Свалявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№1, Свалявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№3, Неліпинської загальноосвітньої школи І-ІІІ, Дусинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Сасівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст., Росошанської загальноосвітньої школи І-ІІ ст, Голубинської загальноосвітньої школи І-ІІ ст..

Результати своєї роботи учасники виставки розкрили у різних техніках :

бісероплетіння, паперопластика, квіллінг, вироби зсолоного тіста , народна іграшка, плетіння, вишивка, вироби з дерева, декоративний розпис ,живопис.

Всього на виставку було представлено понад 50 експонатів, кращі з яких відправлено на обласну виставку . За рішенням журі районної виставки

Переможцями конкурсу у різних номінаціях стали:

Бісероплетіння:

І місце Кравчук Анастасія, « Іриси» БШ

ІІ місце Понижан Лілія «Маки»,БШ

ІІІ місце Цімболинець Вікторія, «Колюче диво»,БШ

М`яка іграшка , в’язання :

І місце Петьовка Анастасія , «Равлик» БШ

ІІ місце Варга Вікторія , «Чарівні черевички» , Голубинська ЗОШ І-ІІ ст..

ІІІ місце Левко Мирослава, « Полуничка», Голубинська ЗОШ І-ІІ ст..

Паперопластика,оригамі :

І місце Попелич Мирослав , « Курчатко »,БШ

ІІ місце Колективна робота «Зачарована весна», Свалявська ЗОШ№3 І-ІІІ ст..

ІІІ місце Фотул Тетяна , «Писанка», Свалявська ЗОШ№3 І-ІІІ ст..

Декоративний розпис:

І місце Сможаник Вікторія , «Зозулиці», БШ

ІІ місце Савченко Злата, «Декоративна тарілка», Дусинська ЗОШ І-ІІІ ст.

ІІІ місце Мигович Назар, «Набір на кухню»,Росошанська ЗОШ І-ІІ ст..

Квілінг:

І місце Фогараші Євгенія, «Кружка», БШ

ІІ місце Дорошенко Наталія, «Серветниця»,БШ

ІІІ місце Шнелцер Катерина, «Балерина»,БШ

Вироби із солоного тіста:

І місце Бобаль Вікторія , «Диво – будиночок» Свалявська гімназія

ІІ місце Жернаков Олександр, «Їжачок – лісовичок», Голубинська ЗОШ І-ІІ ст..

ІІІ місце Ковач Марина , «Символ року», Голубинська ЗОШ І-ІІ ст..

Вироби з дерева:

І місце Уліганець Євгенія, « Лісовий мешканець», Голубинська ЗОШ І-ІІ ст..

Мегела Рената , «Щедрі дари осені», Голубинська ЗОШ І-ІІ ст..

ІІ місце Ільницький Дмитро, «Декоративне дерево»,БШ

Мигович Микола , «Герб України», Росошанська ЗОШ І-ІІ ст..

ІІІ місце Тимкович Роман, «Годинник», Свалявська ЗОШ№3 І-ІІІ ст..

Писанкарство:

І місце Ляховець Ганна , «Писанка», БШ

ІІ місце Лемак Василина, «Писанка – мальованка», Росошанська ЗОШ І-ІІ ст..

ІІІ місце Попович Марія , «Писанка з квілінгу», Свалявська ЗОШ№3 І-ІІІ ст..

Вишивка:

І місце Дюлай Домініка, «Українська вишивка» , Голубинська ЗОШ І-ІІ ст..

ІІ місце Федикович Діана , «Квіткова композиція»,БШ

ІІІ місце Попович Аліна, «Набір серветок», Росошанська ЗОШ І-ІІ ст..

Інші техніки:

І місце Русин Руслана , « Моя квітуча Україна» Сасівська ЗОШ І-ІІ ст..

Переглядів: 471 | Додав: Жанна1 | Дата: 27.01.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 16 17 »
Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright GNU GPL © 2012-2024
Сайт управляється системою uCoz